Sointi Jazz Orchestra feat Maja Mannila

Biljetter på förköp: 18/10€ https://www.tiketti.fi/sointi-jazz-orchestra-maja-mannila-konservatorion...

Biljetter vid dörren: 20/12€ 

 

Soul, jazz, hiphop och R&B! En kombination av allt detta väntar när Sointi Jazz Orchestra fördjupar sig i den groovande musiken av den underbara vokalisten och kompositören Maja Mannila. Virtuosen Mannila deltar i Sointi Jazz Orchestras konserter i Österbotten i början av oktober. Konserten kombinerar musik från Sointi Jazz Orchestras album ”Kolibri” samt Maja Mannilas soloproduktion med arrangemang skräddarsydda för orkestern.

 

Maja Mannila är en ung virtuos, jazz- och soulsångerska, pianist och kompositör. Hon har noterats t.ex. av den engelska trummisen Richard Spaven och sångaren Anthony Strong, som har bett henne att uppträda med dem. Arrangemangen som Maja gjort för Sointi Jazz Orchestra är hennes första kontakt med världen av big band -arrangemang och -komposition.

 

Sointi Jazz Orchestra är ett band som formades av unga professionella hösten 2013. SJO:s grundare och konstnärliga ledare är Rasmus Soini. SJO är känt för sitt personliga och överraskande sound som förnyar big band -traditionen. Det revolutionära soundet skapas av ovanlig instrumentering, fräscha arrangemang och utnyttjande av ersättningsinstrument.

 

Varje år ordnar SJO nya, speciellt skräddarsydda konsertensembler som redan haft jazzmusikens toppnamn, bl.a. Aili Ikonen, Juhani Aaltonen och Marius Neset som solister. Bandet strävar fördomsfritt efter att göra saker annorlunda och att kreativt kombinera olika musikgenrer i sitt uttryck. SJO:s konserter tar lyssnarna med på en musikalisk resa som griper dem från de första minuterna till sista ackordet.

 

 

lördag 08.10.2022 - 18:00