Military Wives - Sångklubben

Åldersgräns: S - Barntillåten

Längd: 113 min

Pris: 12€

Engelskt tal - Finsk och Svensk text

 

Peter Cattaneo, Oscarsnominerad för Allt eller inget, är tillbaka med ännu en historia om hur tillvaron kan förändras när man vågar uppträda tillsammans. För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök?

Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig.

Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och samtidigt som kvinnorna stärks av gemenskapen väcks en gemensam dröm: att resa till London och uppträda på den årliga hyllningskonserten för fallna soldater i Royal Albert Hall

söndag 06.09.2020 - 19:00
tisdag 08.09.2020 - 19:00