Fåglarnas budskap - Antti Vaaranmaa & Susanne Broända

Konsthallens öppettider:

Må-Lö: 8-20

Sö: Stängt

 

Kan man få budskap från oväntat håll? Ska man lyssna till den inre rösten, till intuitionen? Kan det ogripbara ge tröst och hopp i svåra stunder?

Med utställningen Fåglarnas budskap vill konstnärsparet glänta på dörren till de här frågorna. De har med sina olika stilar närmat sig fåglarna och livet i sin storhet, de lyfter fram det mystiska, sårbara, råa och hoppfulla.

Antti Vaaranmaa är en konstnär med mångårig erfarenhet. Han fick sin yrkeshögskoleexamen inom bildkonst 2001 och har sedan dess haft både soloutställningar och deltagit i grupputställningar på olika håll i Finland. Han arbetar som tatuerare sedan 2001 och i hans konst kan man ana vissa likheter med hans arbete som tatuerare.

Susanne Broända är en aktiv konstnär sedan 2011, hon har deltagit i grupputställningar och haft soloutställningar i Finland, Sverige och Spanien. Hennes konst kan beskrivas som en blandning mellan vakenhet och drömmar och hennes tavlor är ofta färgstarka. Hennes konst har blivit publicerad i the Nordic Art Guide 2021/22 och i the European Art Guide 2022. Broända visade Fåglarnas budskap första gången i mars i år vid Rådhusgalleriet i Nykarleby.

I sommar under juni och juli har delar av utställningen också kunnat ses vid café Raawka i Vasa och vid Galleri Grip i Stockholm. Under augusti visades den vid ateljé Torni och där kunde både Vaaranmaas och Broändas verk ses tillsammans för första gången. Nu i oktober kan man ta del av utställningen vid konsthallen Mitt i stan i Närpes. Vad är då orsaken till att det är fåglar som är huvudmotiv? Det är på grund av att de själva upplevt att de fått budskap via fåglarna, budskap som har gett tröst och hopp.

lördag 01.10.2022 - 13:00