Rickard Eklund

Rickard Eklund är en särpräglad singer-songwriter från Övermark, som sjunger melankoliska moderna låtar på dialekt. De senaste åren har musik på dialekt blivit populärare (både i Finland och Sverige), men djupsinnig lyrik på dialekt är ett verktyg som Eklund längesedan bemästrat och ett uttryck som han fortsättningsvis utvecklar.

Hösten 2016 blev "Finland" vald till årets finlandssvenska låt på musikkongressen Musik & Talang. Samma år vann Eklund även den prestigefyllda första platsen i Solveig von Schoultz dikttävling. Efter genombrottet har han lyckats alstra en framgångsrik samtidsskildring efter en annan, med storslagna låtar såsom "Sömntåg", "Adrian", "Tuva" och Vegatoppen-aktuella ”Hjärta utvärtes”. 

I november 2018 släpps det efterlängtade debutalbumet "1. (ätt)". 11 låtar, som tillsammans skapar ett elegiskt porträtt av vår samtid och bakgrund ur oväntade perspektiv. I samarbete med en unik sammansättning musiker (cello, brass och trummor), sätter Eklund en ny prägel på hur nostalgi kan låta.

 

Sång & piano:                              Rickard Eklund

Cello:                                               Emma Strömbäck

Trumpet 1:                                    Rickard Slotte

Trumpet 2:                                    Anders Sjölind

Eufonium & trombon:              Martin Enroth

Tuba, gitarr & flöjt:                    Benny Ojala

Trummor:                                      Stefan Brokvist

Biljetter 20€ (Studerande och barn 15€)
Biljetterna betalas vid dörren.

 

Bokningen är stängd men platser finns kvar och biljetter köpes vid dörren. Välkommen!

Lauantai 17.11.2018 - 18:00